kolmapäev, 10. august 2011

Kolmapäev

Hola.
Räägin täna pisut oma pulsikellast ja treeningutsoonidest, mida see näitab. Kasutan Suunto M2 pulsikella ja pean tõdema, et see oli ikka õige ost :)
Näiteks täna lõunal kõndimas käies tõdesin seda taas. Varem kasutasin Omroni sammulugejat, mis loendas samme, arvutas läbitud distantsi ja kulutatud kilokalorid - olin selle vidinaga väga rahul. Läbisin oma tavapärase kepikõnni marsruudi (Kütkest Humala mäeni ja tagasi, ca 6 km) näiteks 9917 sammuga ja kilokaloreid kulutasin väidetavalt 317 - tempo, millega vahemaa läbisin, polnud oluline, sest arvestus käis vaid sammude põhjal. Vahest sain tunni ajaga hakkama (ilm oli vilets ja mina parajalt turris), vahest aga lonkisin seda teed lausa tund ja 45 minutit. Päris korralik vahe? :) Enamasti sain põsed õhetama, korralikult higiseks aga haruharva...

Nüüd aga jälgin sammulugejalt treeningtsoone ja üritan tempot hoida sellisena, et püsiksin võimalikult palju ikkagi tsoonis nr 2. Ja kas teate kui raske see on??? Täna vehkisin kiirkõndi tehes keppidega ikka hullu moodi, sest nii kui rahulikumalt võtsin langes pulss ja sellega koos ka treeningtsoon... koju jõudes oli kaugelt näha, et olen päris sporti teinud ja dušš oli oi-oi kui hea :)

Siin pisut infot pulsitsoonidest :
● Tsoon 1 (60–70%): vastupidavustsoon, mis parandab üldvastupidavust
ning sobib kaalujälgimiseks.
● Tsoon 2 (70–80%): aeroobikatsoon, mis parandab aeroobset
vastupidavust ning sobib taluvustreeninguks.
● Tsoon 3 (80–90%): piirtsoon, mis parandab aeroobset ja anaeroobset
võimekust ning sobib tippvastupidavuse parandamiseks


Panen oma tänased tempokama kepikõnni tulemused ka kirja:
Kogu treeningu kestvus: 1,20`
Kulutatud: 303 kcal
HR alla zone 1 7%
HR zone 1 38%
HR zone 2 55%
HR zone 3 0%
HR üle zone 3 0%
average HR 127
peak HR 141

Nagu näha, siis jalgrattasõidul ja kepikõnnil on ikka väga erinevate näitajate juures kalorikulu põhimõtteliselt sama.... Et kumba siis valida ja kas näite uskuda? E4 on segaduses :)

Jagan lugejaga ka mõnda fotot tänasest päevast. Esiteks pilk ettepoole, teiseks pilk seljataha - annab ju motivatsiooni kiiremaks sammuks :))))



Ning kuna eile selgus, et mu kaaskannataja on unustanud, milline näeb välja Humala mägi, siis siin väike meeldetuletus tallegi ;)


Süda ei andnud rahu ja kuna jaksu veel oli, siis otsustasin õhtul jalgrattaga ühe kontrollsõidu teha. Marsruut sama, mis päeval käies ja tulemused järgnevad:
Kogu treeningu kestvus: 0,29`
Kulutatud: 119 kcal
HR alla zone 1 5%
HR zone 1 18%
HR zone 2 77%
HR zone 3 0%
HR üle zone 3 0%
average HR 134
peak HR 150

5 kommentaari:

  1. Oi kui vahvad pildid :) :D Väga tuli oled olnud :) Kallikalli ja jaksu sulle!

    VastaKustuta
  2. Patukahetsus on edasiviiv jõud :)

    VastaKustuta
  3. Ehhee tubli oled, aga kui jakus jätkub võid ju teha nii kepikõnni kui rattasõidu. Ja kiiremas tempos kõnd on minu meelest tõhusam kui aeglasem, aga sa ju tead küll milline kimaja ma kõndides olen ! Jätka samas vaimus

    VastaKustuta
  4. Nojah, ma ise mõtlen ka, et rattaga sõites ma ju istun "selle" peal, mida liigutama peaks :)
    Sain pisut targemaks ka (oo üllas google) ning püüan edaspidi trenni tehes hoida pulsisagedust 130 kandis (mitte ületades 134), sest siis pidid rasvad kõige tõhusamalt põlema ;) burn baby, burn

    VastaKustuta